Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Gelatine 20% VINOFERM 100ml
Speciaal voor klaring van wijnen en sappen. Bij voorkeur te gebruiken in combinatie met kieselsol (1 ml kieselsol + 1 ml gelatine, afzonderlijk toevoegen). Geeft snel resultaat en weinig neerslag. Makkelijker in gebruik dan de poedervorm.
Dosis: 2,5 - 5 ml / 10 l.
Hoe te bepalen welk klaringsmiddel te gebruiken?
Een van de gemakkelijkste en nog steeds een van de beste methodes is “trial and error”: neem van de te klaren wijn meerdere stalen en doe deze in proefbuisjes. Voeg aan ieder proefbuisje enkele milliliters of grammen van een ander klaringsmiddel toe. Ook een proefbuisje wijn/sap met pecto-enzym en een ander met alfa-amylase (bij zetmeelrijke vruchten) zijn nuttig. Na enkele uren uitklaren zie je welk klaringsmiddel het beste resultaat geeft.
Levertijd | Op werkdagen voor 17:30 besteld is morgen geleverd |
---|