Gelatine 20% VINOFERM 100ml

 4,99

Speciaal voor klaring van wijnen en sappen. Bij voorkeur te gebruiken in combinatie met kieselsol (1 ml kieselsol + 1 ml gelatine, afzonderlijk toevoegen).

Op werkdagen voor 17.30 besteld is morgen geleverd. Voorraad (2 st.).

Speciaal voor klaring van wijnen en sappen. Bij voorkeur te gebruiken in combinatie met kieselsol (1 ml kieselsol + 1 ml gelatine, afzonderlijk toevoegen). Geeft snel resultaat en weinig neerslag. Makkelijker in gebruik dan de poedervorm.
Dosis: 2,5 - 5 ml / 10 l.

Hoe te bepalen welk klaringsmiddel te gebruiken?
Een van de gemakkelijkste en nog steeds een van de beste methodes is “trial and error”: neem van de te klaren wijn meerdere stalen en doe deze in proefbuisjes. Voeg aan ieder proefbuisje enkele milliliters of grammen van een ander klaringsmiddel toe. Ook een proefbuisje wijn/sap met pecto-enzym en een ander met alfa-amylase (bij zetmeelrijke vruchten) zijn nuttig. Na enkele uren uitklaren zie je welk klaringsmiddel het beste resultaat geeft.

Gelatine 20% VINOFERM 100ml
 4,99