Castle Malting Chocolat mout 900-1100 EBC 1 kg

 3,60

Belgische mout Castle Malting Chocolat 900-1100 EBC.

Op werkdagen voor 17.30 besteld is morgen geleverd. Voorraad (2 st.).

Belgische mout Castle Malting Chocolat 900-1100 EBC. Geroosterd tot een temperatuur van 220°C, vervolgens zeer snel gekoeld zodra de gewenste kleur is bekomen.

Kenmerken

Castle Malting Chocolat mout is geroosterd op hoge temperatuur om de diepbruine kleur te bekomen, waaraan de mout zijn naam dankt. Wordt vooral gebruikt om de donkere kleur te bekomen en een geroosterde notensmaak aan bier te geven. Deze mout heeft veel eigenschappen gemeen met de Black Malt, maar is minder bitter en lichter, omdat ze gebrand is gedurende een kortere periode en bij lagere eindtemperaturen. Bevat gluten.

Toepassingen

Zwaardere donkere bieren, zwarte bieren, zoals porters, stouts en bruine ales. Tot 7% van het beslag.

Opslag

Bewaar mout in een schone, koele (< 22°C) en droge (< 35% RV) ruimte

 

De Castle Malting Chocolat mout 900-1100 EBC 1 kg heette voorheen: Gerstemout BREWFERM roost Chocolate 800-1000 EBC 1 kg

Castle Malting Chocolat mout 900-1100 EBC 1 kg
 3,60