Castle Malting Biscuit mout 45 – 55 EBC 5 kg

 12,65

Unieke, zeer speciale Belgische mout 45-55 EBC. Licht geëest, vervolgens lichtjes geroosterd tot een temperatuur van 160°C.

Op werkdagen voor 17.30 besteld is morgen geleverd. Voorraad (2 st.).

Unieke, zeer speciale Belgische mout 45-55 EBC. Licht geëest, vervolgens lichtjes geroosterd tot een temperatuur van 160°C.

Kenmerken

Castle Malting Biscuit mout creëert een uitgesproken gegrilde nasmaak. Geeft het aroma en de smaak van gebakken brood en zoete koekjes. Deze mout geeft het wort een lichte tot gemiddelde warmbruine kleur. Castle Malting Biscuit mout wordt gebruikt om de geroosterde smaak en het aroma, kenmerkend voor ales en lagerbieren, te intensiveren door verfijnde karakteristieken toe te voegen aan de Castle Malting Black en Castle Malting Chocolat mout. Bevat geen enzymen; moet daarom vermengd worden in een beslag met mout met voldoende diastatisch vermogen. Bevat gluten.

Toepassingen

Alle speciaalbieren, Engelse ales, bruine ales en porters. Tot 25% van het beslag.

Opslag

Bewaar mout in een schone, koele (< 22°C) en droge (< 35% RV) ruimte.

 

De Castle Malting Biscuit mout 45 - 55 EBC 5 kg heette voorheen: Gerstemout BREWFERM geroosterd BISCUIT 45-55 EBC 5 kg

Castle Malting Biscuit mout 45 – 55 EBC 5 kg
 12,65