Castle Malting Abbey mout 41- 49 EBC 5 kg

 11,49

Belgische bruine mout 41-49 BBC. Bijzondere kieming; eesten tot 110°C.

 

Op werkdagen voor 17.30 besteld is morgen geleverd. Voorraad (2 st.).

Belgische bruine mout 41-49 BBC. Bijzondere kieming; eesten tot 110°C.

Kenmerken

Abbey-mout is een meer getoaste vorm van bleke mout. Geeft een sterke smaak van gebakken brood, noten en fruit. Abbey-mout kan vrij intens van smaak zijn, heeft een bittere smaak die zachter wordt naarmate het bier rijper wordt. Abbey-mout wordt meestal gebruikt in kleine hoeveelheden bij de productie van bieren die een intense donkere kleur vereisen. Bevat gluten.

Toepassingen

Pale ales, abdijbieren, bruine porters en speciaalbieren. In diverse Engelse bieren. Tot maximaal 25% van de moutstorting.

Opslag

Bewaar mout in een schone, koele (< 22°C) en droge (< 35% RV) ruimte.

 

De Castle Malting Abbey mout 41- 49 EBC 5 kg heette voorheen: Gerstemout BREWFERM Amber 41-49 EBC 5 kg

Castle Malting Abbey mout 41- 49 EBC 5 kg
 11,49